Bruisend en sociaal


Of je het nu hebt over het oorlogsgedenkteken ter ere van de moed en opoffering van onze gesneuvelden, over onze twee eeuwenoude kastelen, onze mooie kerk met befaamd schilderij van Poussin, of onze vergane renbaan- en traminfrastructuur, het zijn allemaal getuigen van het bruisende karakter dat ons dorp steeds gekenmerkt heeft.

Vandaag zijn er twee scholen, en talrijke jeugd-, sport- en socio-culturele verenigingen.

Ook is er een rijk aanbod aan kwaliteitsvolle winkels en horeca, een wekelijkse markt, jaarlijkse parkfeesten en een avondmarkt, twee gemeenschapscentra, mooie parkjes, diverse sport- en jeugdinfrastructuur en speeltuinen, prachtige natuur, ‘golvende’ paden en zichten (inclusief uitkijktoren!), die ervoor zorgen dat Sterrebeek leeft. Een dorp waar we elkaar kunnen ontmoeten, samen zijn, samen doen, en samen leven.

Voor een bruisend en sociaal Sterrebeek. Ook daarvoor willen we ons blijven inzetten.

STERREBEEK 2000 steunt en neemt deel aan het socio-culturele leven in het dorp (parkfeesten, avondmarkt, trage wegenwandeling, warmste week …).

Wij ijveren eveneens voor ons cultuurpatrimonium, waaronder in het bijzonder de toekomst van de kasteeldomeinen.

Kasteel Ter Meeren
Kasteel van Sterrebeek

Ook voor een veilige en aangename fiets- en wandelinfrastructuur (o.a. zitbanken), en voor iedereen bereikbare en betaalbare recreatie en sportinfrastructuur.

STERREBEEK 2000 is daarom ook lid van de Sterrebeekse dorpsraad en de gemeentelijke culturele raad.